Kárpitozzunk együtt: készítsünk ottománt!


Igen, mi is szeretjük a kárpitozott bútorokat! Anita és Györgyi vagyunk a Manohuis-től.
Először gyűjtöttük a fotókat ilyen bútorokról, aztán kárpitoshoz vittük a lomizott csizmahúzó széket, majd workshop híján én (Anita) beiratkoztam OKJ-s tanfolyamra, hogy végre megtanuljam a fortélyokat. Ebből a tapasztalatból kiindulva kezdtünk el mini tanfolyamokat tartani, hogy a megszerzett tudást átadhassuk azoknak, akiket ez érdekel.
Az Asztalom műhelyében, Erikánál a kárpitozás organikusan kapcsolódik a bútorfestéshez, hiszen a kárpitozott bútoroknak általában van szabadon álló fa része is, amit a műhelyben le is festhettek.
A workshopokon mélytűzött ottománt készítünk. Az ottomán török eredetű szó, háttámla nélküli ülőbútort jelent. Amerikában is nagy a divatja, ahol a dohányzóasztalokat gyakran bekárpitozzák, így tálcás asztalnak és ülőkének is használható egyben.
A mélytűzés technikája annyira feldobja a szerkezetet, hogy aki már látott ilyet képen, tuti akar egyet otthonra.A jó hír az, hogy mindenki meg tudja csinálni! Ehhez az alapanyagokat és a technikai segítséget is megadjuk a jó hangulatú, egy napos workshop keretében. Sőt, segítünk abban is, hogy ha hazamentél, hogy tudod kárpitos tudásod tovább fejleszteni.Györgyi fotói egy ilyen workshopon készültek. Szeretettel várunk, ha Téged is megihletett a téma.

Népszerű bejegyzések